Sisältöjulkaisija

angle-left null Osta tilalta! -päivä

Osta tilalta! -päivä

Tapahtuman alkamisajankohta

pvm. 14.09.2019

klo

Tapahtuman kuvaus

Neljättä kertaa järjestettävä valtakunnallinen Osta tilalta! -päivä ja samana päivänä järjestettävä Makumatka maalle -päivä kutsuvat tutustumaan oman lähialueen maaseutuyrityksiin, tiloihin ja tuottajiin. Päivään mahtuu muun muassa lähituotteiden suoramyyntiä, hyvää ruokaa ja elämyksiä aina perunannostosta poniratsastukseen.

Miten mukaan?
Ilmoittautuminen on avautunut ja jatkuu tapahtumapäivään 14.9.2019 saakka. Ruuan ja muiden maaseudun tuotteiden tuottajat, kotipuutarhurit, maaseudun matkailuyritykset ja esimerkiksi kalastajat voivat ilmoittautua mukaan. Tapahtumasivustolta kävijät löytävät helposti kaikki mukaan ilmoittautuneet tilat https://ostatilalta.fi/hae-tiloja/kartalla/

Suosittuja käyntikohteita ovat olleet myös ne, joissa lähinaapuruston tuottajat ovat järjestäneet yhdessä tapahtuman ja keskittäneet markkinointityön. Kotipuutarhuritkin voivat myydä esimerkiksi omia omenoita tai kalastajat saalistaan pihapiireissään. Myyntiin kelpaa siis myös esimerkiksi eläinten villa tai nahat, sekä oman tilan ruoka-annokset. Tapahtumaan voi ilmoittautua, vaikkei yleensä myisikään tuotteita suoraan kuluttajille.

Mitä aiemmin päättää osallistua, sitä laajemmin ehtii markkinoida ja valmistautua tapahtumaan.

Osta tilalta -päivä kannustaa suomalaisia tuottajia järjestämään avoimien ovien päivän tilallaan tai puutarhassaan. Tarkoitus on tavoittaa uusia ja vanhoja asiakkaita sekä markkinoida omaa tilaa ja tuotteita.

Vuosittain tapahtumaan osallistuu yli 200 ruuan tuottajaa ja tiloilla vierailee tuhansia kiinnostuneita kuluttajia. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni maaseudun yritys lähtisi mukaan avoimien ovien päivään. Kävijät haluavat tukea paikallista yrittäjää, kuulla tuotetarinoita ja tuntea ruuan alkuperän.

Makumatka maalle
Samana päivänä Osta tilalta -päivän kanssa järjestettävä Makumatka maalle -päivä kutsuu tutustumaan oman lähialueen maatilamatkailuyrityksiin. Tarjolla on syyssadon herkkuja, aktiviteetteja, tilakierroksia ja paljon muuta mukavaa! Matkailuyrittäjät voivat osallistua suoraan Makumatka Maalle- päivään osoitteessa: https://www.matkamaalle.fi/makumatka-maalle-osta-tilalta/

Tapahtuman verkkosivut