Takaisin Kaakkois-Suomen TE-palveluista apua kausityövoiman löytämiseen

Ajankohtaista

Kaakkois-Suomen TE-palveluista apua kausityövoiman löytämiseen

13.05.2020

TE-palveluista saa apua kausityövoiman löytämiseen. Tässä muutama vinkki TE-palveluista

Työpaikkailmoituksen voi jättää TE-palvelujen avoimiin työpaikkoihin. Työpaikkailmoituksella saadaan valtakunnallista näkyvyyttä ja se voidaan myös kohdentaa tiettyihin EU-maihin. Toimeksiannon voi tehdä myös työnhakijaesittelyihin. Tällöin työpaikkailmoitusta ei välttämättä julkaista TE-palvelujen sivuilla, vaan asiantuntijat esittelevät työnhakijoita yksityisesti. Näin toimien hakijoiden yhteydenottomäärät pysyvät maltillisina.

Työnhaun pikatreffit online
TE-toimistolla on valmius järjestää virtuaalinen rekrytointitapahtuma hyvin lyhyelläkin varoitusajalla. "Työnhaun pikatreffit online" voidaan tarvittaessa toteuttaa Teams-kokouksena, jossa työnantajilla on mahdollisuus kertoa avoinna olevista työpaikoista työnhakijoille. Vastavuoroisesti työnhakijat voivat kysellä lisätietoja haussa olevista työpaikoista. Rekrytapahtumat ovat nopeita ja tehokkaita tapoja löytää motivoituneita työnhakijoita äkilliseen työvoimatarpeeseen. Verkostojemme avulla tavoitamme työnhakijoita myös oman asiakaskuntamme ulkopuolelta.

Videoesittely
Kaakkois-Suomen TE-toimisto tarjoaa mahdollisuuden videoesittelyjen tekemiseen. Tarvittaessa tuomme kuvauskalustomme yrityksen toimitiloihin ja teemme esittelyvideon, jonka avulla yrityksellä on mahdollisuus esittäytyä ja kertoa haussa olevista työpaikoista. Video jaetaan sosiaalisessa mediassa, jolloin tavoitetaan suuri joukko työnhakijoita ja yrityksen positiivinen näkyvyys lisääntyy.

MessiLive-lähetykset
Käytössämme ovat suorat MessiLive-lähetykset, joiden avulla on mahdollista tavoittaa lukuisia työnhakijoita. MessiLive-lähetyksiä voidaan tuottaa myös Kaakkois-Suomen alueelta. Lähetykset tallennetaan ja ne ovat katseltavissa myös jälkikäteen.


Palkkatuki on rahallinen tuki, jolla TE-palvelut korvaa työnantajalle osan työttömän työnhakijan palkkauskustannuksista. Työnantajan on mahdollista saada palkkatukea vain työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautuneen henkilön palkkaamiseen. Tuki voi olla enintään 30 %, 40 % tai 50 % palkkauskustannuksista. Prosentti riippuu työnhakijan työttömyyden kestosta.

Palkkatukea voidaan myöntää, jos työnantaja sitoutuu maksamaan vähintään kyseiseen työsuhteeseen sovellettavan työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai, jollei sovellettavaa työehtosopimusta ole, tavanomaisen ja kohtuullisen palkan kyseisestä työstä. Palkkatukea ei voida myöntää, jos palkka määräytyy yksinomaan työn tuloksen perusteella.

 

Rekrykoulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin ja se kestää pääsääntöisesti 3–9 kuukautta – vähimmäiskesto on 10 koulutuspäivää. Koulutus antaa opiskelijoille ammatillista osaamista työtehtävään työnantajan tarpeen mukaan. Rekrykoulutus voidaan suunnitella myös yhteistyössä useamman työnantajan kanssa. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen. Työnantaja ja työ- ja elinkeinohallinto rahoittavat koulutuksen yhdessä. Työnantajan osuus on 30 prosenttia hankintasopimuksen mukaisesta kokonaishinnasta.

 

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston yhteystiedot

Postiosoite: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, PL 1010, 45101 Kouvola
Sähköposti: kirjaamo.kaakkois-suomi@te-toimisto.fi

Etelä-Karjala

Hanna Poropudas, asiantuntija yrityspalvelut, p. 0295 042 051, hanna.poropudas@te-toimisto.fi

Kymenlaakso

Päivi Simpanen, asiantuntija yrityspalvelut, p. 0295 042 214, paivi.simpanen@te-toimisto.fi