Takaisin Työkoneet kiinnostivat lapsia Lappeenrannassa

Ajankohtaista

Työkoneet kiinnostivat lapsia Lappeenrannassa

25.04.2024

MTK-Lappee, MTK-Joutseno ja MTK-Taipalsaari järjestivät yhteisen Hyvän mielen konemarssin tiistaina 16.4.2024 Lappeenrannassa. Lähikoulujen ja -päiväkotien lapsia oli kutsuttu tutustumaan koneisiin Juvakan kentälle. Pillimehujen menekin perusteella koneisiin tutustuikin ainakin 500 lasta kahden tunnin aikana.

Tapahtuma lähti liikkeelle MTK-Lappeen ideasta ja mukaan pyydettiin myös naapuriyhdistykset. Kaakkois-Suomessa on varsin vilkasta maatilavierailutoimintaa, mutta vierailut toteutetaan pääasiassa kotieläintiloilla. Maatilojen toimintaan kuuluu kuitenkin paljon muutakin ja viljelijät halusivat tällä kertaa esitellä lapsille millaisilla koneilla ruokaa ja muita hyödykkeitä tuotetaan. Koneet päätettiinkin tuoda maalta kaupunkiin, jotta koneisiin voi tutustua turvallisesti ja nähdä miten maatalouskoneet ovat kehittyneet vuosien saatossa.

Konemarssi alkoi koneiden kokoontumisella raviradalla. Raviradalta koneet siirtyivät letkassa Juvakan kentälle Lentokentäntien, Lavolankadun, Ratakadun, Lepolankadun ja Armilankadun kautta. Juvakan kentälle parkkeerattiin lopulta parikymmentä työkonetta, mm. eri-ikäisiä traktoreita, hakkuri, puimuri, pyöröpaalain, kylvökoneita, lietevaunu, äes, kyntöaura sekä kasvinsuojeluruisku.

Lapset pääsivät vapaasti tutustumaan koneisiin tapahtuman aikana ja koneiden kuskit vastailivat innokkaiden lasten kysymyksiin. Halukkaat saivat osallistua myös kuvasuunnistukseen, jossa selvitettiin mitä koneita tapahtumaan oli tuotu, minkä ikäisiä koneet ovat ja mitä niillä tehdään. Niin järjestäjät kuin osallistujat olivat tyytyväisiä tapahtumaan. Opettajien ja lasten mielestä tällaisia voisi järjestää vaikka joka vuosi!


Kuvassa tapahtuman järjestäjät


Maaseudun tulevaisuus 19.4.2024: Video hyvän mielen konemarssilta Lappeenrannasta: ”Iso keltainen” veti lapsia puoleensa magneetin tavoin