Takaisin Maaseutunuorissa vaikuttava Aki Makkonen valittu uudeksi Vuoden Kyläläiseksi

Tiedote

Maaseutunuorissa vaikuttava Aki Makkonen valittu uudeksi Vuoden Kyläläiseksi

04.07.2019

MTK-Kaakkois-Suomen maaseutunuorten aktiivitoimija, maidontuottaja ja yrittäjä Aki Makkonen on valittu Vuoden Kyläläiseksi.

Aki Makkonen on valittu uudeksi Vuoden Kyläläiseksi Särkisalmella. Valinnan tehneen Särkisalmen Kyläyhdistyksen mukaan Vuoden Kyläläinen on ahkera toimija ja rohkea yrittäjä sekä tehnyt elinvoimaisen maaseudun eteen töitä.

Maidontuottaja Aki Makkonen on monessa mukana nuoresta iästä - 33 vuotta - huolimatta. Esimerkkinä taannoinen mielenilmaus Helsingissä; kun maatilojen heikko taloustilanne vaati toimia, Makkonen ei empinyt lähteä liikkeelle aamuvarhaisella Särkisalmelta saakka Senaatintorille. Hän on huolissaan erityisesti nuorten viljelijöiden puolesta: ’Saammeko nuorista jatkajia maatiloille enää muutaman vuoden päästä, jos tilanne jatkuu näin. Viljelijöiden henkistä taakkaa ja byrokratiaa pitää keventää. Tilanne on kohtuuton.’

Makkonen tuo usein esille kotimaisen ruuan laadun ja sen, että laadukkaasta tuotteesta ja työstä pitäisi viljelijän saada asianmukainen palkka. - MTK panostaa sen eteen, että Suomessa jatkossakin voidaan tuottaa maailman puhtaimpia raaka-aineita kotimaiselle elintarviketeollisuudelle ja kuluttajille, muistuttaa Aki Makkonen.

Aki Makkonen on Kärkikuntien Moottorikelkkakerhon puheenjohtaja, samoin MTK-Parikkalan Seudun puheenjohtaja. Makkonen on mukana myös Kaakkois-Suomen maaseutunuorissa, aiemmin valiokunnan puheenjohtajistossa ja tällä hetkellä jäsenenä. Kaakkois-Suomen maaseutunuoret ovat aktiivisia toimijoita Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa. Maaseutunuoret järjestävät retkiä, ulkoilupäiviä, saunailtoja ja opintomatkoja niin kotimaahan kuin ulkomaillekin. Tuoreimmista tapahtumista esimerkkinä viimeviikkoinen, jo perinteeksi muodostunut, kesätapaaminen Tykkimäellä. Porukkaa saadaan hyvin mukaan, tilaisuuksissa käy kymmeniä, jopa satoja nuoria ja perheenjäseniä.

Tarkoitus on tavata kollegoita ja muita samanhenkisiä toimijoita välillä vapaamuotoisissa tilaisuuksissa hauskan yhdessäolon merkeissä, välillä taas tiukemmin ammattiasioita pohtien ja eteenpäin vieden. Maaseutunuoret tuovat nuorten näkökulmaa esille maatalouden ja maaseudun asioihin sekä toisaalta tarjoavat nuorille itselleen näkymiä ja kontakteja laajempiin toiminta- ja vaikutusmahdollisuuksiin.

Lisätietoja:

MTK-Kaakkois-Suomi

Tuula Dahlman                        

Toiminnanjohtaja

Puhelin 040-8474 277