Takaisin VeriRyhmä Kaakkois-Suomen maaseutunuoret

Ajankohtaista

VeriRyhmä Kaakkois-Suomen maaseutunuoret

12.01.2021

Päivitetty 19.12.2022


Kaakkois-Suomen maaseutunuorille on luotu oma VeriRyhmä Kaakkois-Suomen maaseutunuoret. Voit liittyä ryhmän jäseneksi mainitsemalla ryhmän nimen hoitajan haastattelussa. Liittymisen jälkeen kaikki tulevat käynnit kerryttävät automaattisesti ryhmän luovutussaldoa.

Oletpa sitten vanha konkariluovuttaja tai joskus miettinyt veren luovuttamista, lähde mukaan tekemään hyvää! Joka arkipäivä Suomessa tarvitaan vähintään 800 verenluovuttajaa mm. onnettomuuksien uhrien, keskosvauvojen ja syöpää sairastavien auttamiseen.

Kuva: Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu
Kuva: Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu

Kaakkois-Suomen maaseutunuorten VeriRyhmä sai alkunsa vuonna 2021 eteläisten liittojen maaseutunuorten haastettua muiden alueiden maaseutunuoret luovuttamaan verta. Haaste on päättynyt ja sen voitti Keski-Pohjanmaan maaseutunuoret

Verenluovuttajia tarvitaan jatkossakin, niinpä Kaakkois-Suomen maaseunuoret VeriRyhmä toimii edelleen ja siihen saavat liittyä kaikki halukkaat.

MITEN OSALLISTUN?

Osallistuminen on helppoa:
1.    Tee verenluovuttajatesti osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.
2.    Varaa aika luovutukseen osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Voit luovuttaa missä tahansa luovutuspisteessä. Voit etsiä lähimmän luovutuspaikan veripalvelun nettisivuilta
3.    Täytä terveyskysely veripalvelun nettisivuilla luovutusta edeltävänä tai samana päivänä. Kyselyn voi täyttää myös paikan päällä omalla tai Veripalvelun laitteella.
4.    Ota mukaan luovutukseen kuvallinen, virallinen henkilötodistus!
5.    Liity jäseneksi Kaakkois-Suomen maaseutunuoret VeriRyhmään kertomalla ryhmän nimi hoitajan haastattelussa. Vain ryhmään liitettyjen luovuttajien käynnit kartuttavat ryhmän "veripankkitiliä".
6.    Nauti luovutuksen jälkeen ansaitut kahvit ja ota loppupäivä rauhallisesti.
7.    Käy luovuttamassa uudelleen, kun se on sinulle mahdollista ja kartuta meidän yhteistä ”veripankkitiliämme”. 
Huomaathan, että luovuttaja voi kuulua samanaikaisesti vain yhteen VeriRyhmään. Liittymisen jälkeen luovutukset kerryttävät ryhmän luovutuspisteitä automaattisesti.  Myös ne käynnit lasketaan, jotka eivät johtaneet luovutukseen.

Luovutuksesta voi ja kannattaa myös somettaa! Merkitse julkaisuihin #ojennakätesi #veripalvelu #veriryhmä #hengenpelastaja #maaseutunuoret sekä tägää postaukseen @veripalvelu ja @mtk.kaakkoissuomi

Kuva: Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu