null Maaseutunuorten verenluovutushaaste

Ajankohtaista

Maaseutunuorten verenluovutushaaste

12.1.2021

Päivitetty 1.11.2021


Verenluovutushaaste on päättynyt ja sen voitti Keski-Pohjanmaan maaseutunuoret. Kaakkois-Suomen VeriRyhmän saldo kisassa oli 7 luovutusta. Vaikka haaste onkin ohi, voit halutessasi edelleen liittyä VeriRyhmäämme tai jatkaa sen "tilille" luovuttamista.

Eteläisten liittojen maaseutunuoret haastavat kaikki muut manut ympäri Suomen mukaan luovuttamaan verta. Oletpa sitten vanha konkariluovuttaja tai joskus miettinyt veren luovuttamista, lähde mukaan tekemään hyvää! Joka arkipäivä Suomessa tarvitaan vähintään 800 verenluovuttajaa mm. onnettomuuksien uhrien, keskosvauvojen ja syöpää sairastavien auttamiseen.

Kuva: Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu
Kuva: Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu

Kaakkois-Suomen maaseutunuorille on luotu oma VeriRyhmä Kaakkois-Suomen maaseutunuoret. Mainitse ryhmä hoitajan haastattelussa ja liityt sen jäseneksi. Liittymisen jälkeen kaikki tulevat käynnit kerryttävät automaattisesti ryhmän luovutussaldoa.

Haaste on voimassa 1.1.2021 alkaen manujen syysparlamenttiin saakka (lokakuun loppu, tarkka päivämäärä selviää myöhemmin). Syysparlamentissa julkistetaan haasteen voittaja, eli eniten jäsenmääräänsä nähden luovuttanut porukka. Voittaja porukka niittää mainetta ja kunniaa!

Kaikki VeriRyhmät saavat vähintään 10 käynnistä samana vuonna Veripalvelun kunniakirjan ja ryhmän palkittujen VeriRyhmien kunniataululle. Vähintään 20 luovutuksesta saa hopeisen, 30 luovutuksesta kultaisen ja 50 luovutuksesta platinaisen kunniakirjan. Nämä kunniakirjat jaetaan syysparlamentissa.

Kuva: Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu

MITEN OSALLISTUN?

Osallistuminen on helppoa:
1.    Tee verenluovuttajatesti osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.
2.    Varaa aika luovutukseen osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Voit luovuttaa missä tahansa luovutuspisteessä. Voit etsiä lähimmän luovutuspaikan veripalvelun nettisivuilta
3.    Täytä terveyskysely veripalvelun nettisivuilla luovutusta edeltävänä tai samana päivänä. Kyselyn voi täyttää myös paikan päällä omalla tai Veripalvelun laitteella.
4.    Ota mukaan luovutukseen kuvallinen, virallinen henkilötodistus!
5.    Liity jäseneksi VeriRyhmään Kaakkois-Suomen maaseutunuoret kertomalla ryhmän nimi hoitajan haastattelussa. Vain ryhmään liitettyjen luovuttajien käynnit kartuttavat ryhmän "veripankkitiliä".
6.    Nauti luovutuksen jälkeen ansaitut kahvit ja ota loppupäivä rauhallisesti.
7.    Käy luovuttamassa uudelleen, kun se on sinulle mahdollista ja kartuta meidän yhteistä ”veripankkitiliämme”. 

Huomaathan, että luovuttaja voi kuulua samanaikaisesti vain yhteen VeriRyhmään. Liittymisen jälkeen luovutukset kerryttävät ryhmän luovutuspisteitä automaattisesti.  Myös ne käynnit lasketaan, jotka eivät johtaneet luovutukseen.

Luovutuksesta voi ja kannattaa myös somettaa! Merkitse julkaisuihin #manujenluovutushaaste2021 #ojennakätesi #veripalvelu #veriryhmä #hengenpelastaja  sekä tägää postaukseen @veripalvelu ja @mtk.kaakkoissuomi