Takaisin Käyttöohjeita Oiva-jäsenportaaliin

Ajankohtaista

Käyttöohjeita Oiva-jäsenportaaliin

21.04.2021

Päivitetty 17.11.2023

Oiva-jäsenportaali

  • Tunnusten luominen Oiva-palveluun
  • Kuinka saat sähköisen jäsenkortin puhelimeesi - muistathan päivittää vuosittain

Tunnusten luominen Oiva-palveluun

Ensimmäisellä käyttökerralla sinun tulee luoda uusi salasana ”Luo uusi salasana”-painikkeella. Syötä lomakkeeseen jäsenrekisteriin ilmoitettu sähköpostiosoitteesi (=käyttäjätunnuksesi).

Jos järjestelmä antaa virheilmoituksen ”Sähköpostiosoitteella ei löytynyt käyttäjää”, antamasi sähköpostiosoitetta ei löydy jäsenrekisteristä. Tällaisissa tapauksissa ota yhteyttä yhdistyksesi (jäsen)sihteeriin tai alueesi MTK-liiton toimihenkilöihin.

Saatuasi salasanan sähköpostiisi, voit kirjautua Oivaan. Salasana kannattaa vaihtaa ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä. Jos et saa salasanaa sähköpostiisi tai kirjautumisessa on muita ongelmia, laita sähköpostia osoitteeseen nettijasenet(at)mtk.fi.

Jos jäsenrekisteriin ilmoitettu sähköpostiosoitteesi vaihtuu, myös käyttäjätunnuksesi vaihtuu. Sähköpostiosoitteen vaihtamisen jälkeen sinun tulee luoda uusi salasana, jotta pääset kirjautumaan jäsenportaaliin.

HUOM! Tilanäkymä näkyy vain vastuujäsenelle, jokaisen perheenjäsenen on luotava omat Oiva-tunnukset sähköisen jäsenkortin saamiseksi. 


Sähköinen jäsenkortti puhelimeen, Android-järjestelmä

1. Kirjaudu puhelimen mobiiliselaimen kautta Oivaan ja avaa sähköinen jäsenkortti.
2. Selaimen ala-tai yläreunassa on kolmen viivan tai kolmen pisteen kuvake. Klikkaa siitä ja etsi kohta ”Lisää aloitusnäyttöön” tai ”Lisää sivu kohteeseen”
3. Valitse ”alkunäyttö” tai muu kohde, johon haluat kortin lisätä ja klikkaa lisää


 

Sähköinen jäsenkortti puhelimeen, iPhone

1. Kirjaudu puhelimen mobiiliselaimen kautta Oivaan ja avaa sähköinen jäsenkortti.
2. Paina näytön alareunan lataa-kuvaketta ja vedä alareunasta näkyviin ”lisää koti - valikkoon”-rivi ja näpäytä sitä. Kortti siirtyy nyt puhelimeesi.


Muistathan päivittää sähköisen jäsenkorttisi vuosittain, jotta voimassaolo näkyy

Jos ohjeista huolimatta sähköisen jäsenkortin kanssa on hankaluuksia, otathan yhteyttä omaan yhdistykseesi tai liiton toimihenkilöihin

Oiva-tunnuksellasi voit kirjautua jäsenportaaliin, Oiva-verkko-opistoon sekä mtk.fi -sivulle ja pääset katsomaan vain jäsenille tarkoitettuja sisältöjä: