Takaisin Miksi se joka tekee eniten saa vähiten? kuluttajatempaus 17.11. Lappeenranssa

Ajankohtaista

Miksi se joka tekee eniten saa vähiten? kuluttajatempaus 17.11. Lappeenranssa

15.11.2021

Maatalous on ajautunut vakavaan talouskriisiin, eikä toimia tilanteen ratkaisemiseksi ole löytynyt. Lannoitteiden, rehujen, sähkön, polttonesteiden, koneiden ja rakennustarvikkeiden hinnat ovat kuluneen vuoden aikana nousseet nopeasti. Samaan aikaan viljelijöiden tuotteistaan saama hinta ei ole noussut. Yhtälö on kestämätön. 

Ymmärtävätkö teollisuus, kauppa, päättäjät, media ja kuluttajat tilanteen vakavuuden?
Miksi se, joka tekee eniten, saa vähiten?

Tätä kysyvät maataloustuottajat keskiviikkona 17.11. klo 11 – 12.30 Lappeenrannan kävelykatu Oleksilla. Tapahtuma järjestetään Lappeenrannan lisäksi 11 paikkakunnalla ympäri Suomen

Elintarvikkeita tuottajahintaan

Lappeenrannan tapahtumassa myynnissä lihakeittoa 40 sentin tuottajahinnalla. Vapaan kanan munarasioita (10 kpl kenno) myydään 50 sentillä, kilo perunoita 20 sentillä ja naudan lihaa 3e/kg. Kaupassa vapaan kanan munat maksavat noin 2,90 euroa kilo ja perunoiden kilohinta on noin euron.

Myynnin lomassa maataloustuottajat keskustelevat kuluttajien kanssa ja vastaavat heidän kysymyksiinsä. Paikalla on esimerkiksi kananmunan-, perunan-, lihan-, viljan- ja maidontuottajia. 

Näytä tukesi

Tapahtumassa voi laittaa nimensä adressiin kotimaisen ruuantuotannon puolesta. Tuen voi osoittaa myös tapahtumasivulla ja peukuttamalla postauksia somessa.

Halutessasi voit maksaa tuotteista reilumman hinnan laittamalla lantin tai setelin maitotonkkaan. Reiluutuksesta mahdollisesti kertyvät varat lahjoitetaan Etelä-Karjalan keskussairaalaan lastenosastolle.

#reilustikotimaista

Lisätietoja: 
Matti Seitsonen, puheenjohtaja, puh. 0500-753763 
Tuula Dahlman, toiminnanjohtaja, puh. 040-8474277

Terveysturvallisuusohjeet

Huomioithan, että yleisötilaisuuteen ei voi tulla eikä siellä olla, jos on koronavirukselle tyypillisiä oireita. THL:n mukaan oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi ja ripuli. Jos sinulle tulee tapahtuma-aikana koronavirukselle tyypillisiä oireita, poistu tilaisuudesta. Muistathan pitää etäisyyttä muihin ihmisiin!

Suosittelemme turvavälien noudattamista jonottaessa ja liikkuessa alueella. Alueelle tulee käsidesipisteitä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä jonottaessa ja silloin, kun turvaetäisyyksien pitäminen on hankalaa.

Riskiryhmään kuuluvat ovat tervetulleita tapahtumaan oman harkintansa mukaan.