Takaisin Suomalaisen ruoan päivä 4.9.2019

Uutinen

Suomalaisen ruoan päivä 4.9.2019

13.08.2019

Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta – siksi Suomalaisen ruoan päivä on juhlapäivä! Juhlapäivän resepti on mutkaton: poimi ruokakauppasi hyllyiltä suomalaista ruokaa ja juomaa, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Sitten vain nauttimaan oman maan parhaista antimista.

Maailman ensimmäistä Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2019 – ja sinut on kutsuttu mukaan! Suomalainen ruoka ansaitsee oman juhlansa, sillä se on puhdasta ja terveellistä, vastuullisesti tuotettua ja perustuu pohjoisen luontomme upeuteen. Suomalainen ruoka on tulevaisuudessakin vastaus sekä nykyisiin että tuleviin haasteisiin. Tämän päivän ruokakeskustelun kuumat perunat, ekologisuus ja eettisyys, ovat luoneet lukemattomia kehitysprojekteja ja tuoteinnovaatioita. Suomalaisessa ruoassa yhdistyvät sekä perinteet että trendikkyys.

Kotimaisen elintarvikkeen tunnistat Hyvää Suomesta -merkistä. Merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: raaka-aineet ja työ tulevat omasta maasta ja ruoan tekijät sekä tuotantoketju tunnetaan. Valinnanvaraa on paljon, sillä ruokakaupoissa on tarjolla jopa 12 000 erilaista Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta 330:lta eri valmistajalta. Hyvää Suomesta -tuoteperhe kasvaa ja elää ajassa, sillä uusia tuotteita syntyy koko ajan.

Suomalaisen ruoan päivän on perustanut Hyvää Suomesta -merkki, yhdessä yli 300:n kotimaisen ruoan valmistajan kanssa, joiden tuotteille kotimaisuuden takaava merkki on myönnetty. MTK on mukana mahdollistamassa tapahtumaa muiden toimijoiden kanssa.

Tiesithän, että MTK:n jäsenenä saat alkuperämerkin käyttöoikeuden jäsenetuhintaan? MTK:n ja SLC:n jäsenet saavat 50 %:n alennuksen Hyvää Suomesta -merkkiin oikeuttavan Ruokatiedon alimmasta jäsenmaksusta. Vuoden 2019 jäsenetuhinta on 145€/vuosi. 

Virallisen Facebook-tapahtuman löydät täältä. Suomalaisen ruoan päivän kehyksen voit lisätä Facebook-profiilikuvaasi täältä. Seuraamalla aihetunnisteita #suomalaisenruoanpäivä ja #hyvääsuomesta löydät suomalaista ruokaa juhlistavia julkaisuja. 

 

Lue lisää:

Miksi valita suomalaista?