Takaisin Nuoret vahvasti esillä MTK-Kaakkois-Suomen syyskokouksessa

Ajankohtaista

Nuoret vahvasti esillä MTK-Kaakkois-Suomen syyskokouksessa

09.12.2022

MTK-Kaakkois-Suomen tiedote 9.12.2022

Kuvassa palkitut yrittäjät Nina Lappalainen ja Heini Peräkylä, MTK-Kaakkois-Suomen toiminnanjohtaja Tuula Dahlman, William ja Ester Otsakorven Säätiön toiminnanjohtaja Mari Obeng sekä MTK-Kaakkois-Suomen puheenjohtaja Matti Seitsonen
Kuvassa palkitut yrittäjät Nina Lappalainen ja Heini Peräkylä, MTK-Kaakkois-Suomen toiminnanjohtaja Tuula Dahlman, William ja Ester Otsakorven Säätiön toiminnanjohtaja Mari Obeng sekä MTK-Kaakkois-Suomen puheenjohtaja Matti Seitsonen

Nuoret maatilayrittäjät, Nina Lappalainen Taipalsaarelta ja Heini Peräkylä Kouvolasta, palkittiin Otsakorven Säätiön stipendillä eilen MTK-Kaakkois-Suomen syyskokouksessa. Molemmat ovat ansioituneet suomalaisen ruuan ja ruuantuotannon brändin kirkastamisessa. He tekevät arvokasta kuluttajatyötä ja ovat avanneet maatilojensa ovet mm. koululais- ja päiväkotiryhmille.

Kokouksessa tehtiin uusia henkilövalintoja seuraavasti: MTK-Kaakkois-Suomen johtokuntaan nuori maatilayrittäjä, kunnanvaltuutettu Henri Hirvikallio Luumäeltä ja MTK:n valtuuskuntaan Susanna Suonio Lemiltä.

Kokouspuhujaksi kutsuttu europarlamentaarikko Elsi Katainen korosti kansallista yksituumaisuutta päätöksenteossa. Eletään poikkeuksellisia aikoja, kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan jatkuu yhä. Ruokaturva ja huoltovarmuus sekä siirtyminen fossiilisista raaka-aineista uusiutuviin ja samalla omavaraisuuden nostaminen korostuvat. Etenkin nyt suomalaisten pitää olla ylpeitä omasta ruuantuotannostaan. EU:ssa on meneillään paljon lakialoitteita ja uudistuksia, jotka vaikuttavat suomalaiseen ruuantuotantoon. Myös metsien hoitoon ja käyttöön kohdistuu muutospaineita nyt, erityisesti ennallistamisen myötä. Meidän korkealaatuinen tuotantomme ja metsien hoito kannattaa nähdä mahdollisuutena ja hyödyntää ne.

MTK-Kaakkois-Suomen puheenjohtaja Matti Seitsonen Kouvolasta otti kantaa ruokaketjun toimimattomuuteen. Viljelijä saa tällä hetkellä kohtuuttoman alhaisen korvauksen tekemästään työstä ja tilojen kannattavuus sakkaa. Elintarvikeketjun toimimattomuus korostuu erityisesti nyt, kun tuotantokustannukset tiloilla ovat rajusti nousseet ja samaan aikaan kauppa tekee ennätystuloksia.

  

Lisätietoja:
Tuula Dahlman, toiminnanjohtaja, puh. 040-8474277