Takaisin Tiejärjestelyt Suomen Rehun Kotkan tehtaalle

Tiedote

Tiejärjestelyt Suomen Rehun Kotkan tehtaalle

01.09.2020

Viime vuonna ELY-keskus salli puintiaikana määräajaksi traktoriliikenteen Hyvätuulentien liittymistä. Tänä vuonna poikkeusjärjestelyä ei ole sallittu, vaikka viljelijöiden kannalta tilanne ei ole muuttunut. Painorajoitettuja siltoja ei ole korjattu tai uusittu tämän vuoden aikana.

Kuva: MTK:n mediapankki
Kuva: MTK:n mediapankki

Hyväntuulentien poikkeusjärjestelyt

MTK-Kaakkois-Suomi vetoaa Kaakkois-Suomen ELY-keskukseen pikaisten päätösten ja toimenpiteiden aikaansaamiseksi. Asia koskettaa alueen viljelijöitä ja on ajankohtainen juuri nyt puintikauden käynnistyttyä.

Tilannekuvaus:

Viljelijät eivät tällä hetkellä pääse Kotkan Suomen Rehun tehtaalle kohtuullista reittiä. Reitti Kotkantietä Paimenportille ja siitä eteenpäin katkeaa kahteen huonokuntoiseen painorajoitettuun (25 t) siltaan. Painorajat nykyisellä kalustolla menevät reilusti yli. Viime vuonna viljelijät saivat Kaakkois-Suomen ELY-keskukselta poikkeusluvan ajaa Hyväntuulentien loppupään Paimenportin risteyksestä Merituulentielle määräajaksi. Vaihtoehtoinen reitti on olemassa, mutta se pidentää matkaa kohtuuttomasti. Kaupungin toive on, että Mussalontietä (vaihtoehtoinen reitti) ei tule käyttää raskaalle liikenteelle, koska se on vilkasliikenteinen ja siellä liikkuu mm. paljon koululaisia.

ELY-keskuksen taholta asiaan ei viime syksyn jälkeen ole palattu, vaikka ymmärtääksemme niin oli tarkoitus. Vuoropuhelu ja yhteinen pysyvien ratkaisujen hakeminen viljelijöiden, kaupungin ja ELY:n väliltä on toistaiseksi jäänyt puuttumaan. Painorajoitettujen siltojen korjausta tai uusimista ei ole saatu hoidettua vuoden aikana. Tilanne ei viljelijöiden kannalta ole muuttunut ja tarve poikkeusjärjestelyihin on olemassa. Asia vaatii kiireellisiä toimia.

Esitys:

Menetellään kuten viime vuonna. Tarvittavat ajokieltomerkit poistetaan tilapäisesti Hyväntuulentien liittymistä eli ajo sallitaan välillä Paimenportti-Haukkavuoren rampit. Tarve kieltomerkkien poistamiselle on heti. Merkit voidaan palauttaa puintikauden päätyttyä.

 

MTK-Kaakkois-Suomi

Matti Seitsonen                        Tuula Dahlman

Puheenjohtaja                          Toiminnanjohtaja